جوجه کشی شترمرغ

 

آماده سازی دستگاه جوجه کشی شترمرغ

با توجه به شرایط خاص جوجه کشی شترمرغ ، امکان استفاده از سایر دستگاه های جوجه کشی وجود ندارد و شما حتما باید دستگاه جوجه کشی مخصوص شترمرغ را خریداری کنید،هنگام خرید دستگاه باید به کیفیت تولید و راندمان آن توجه ویژه ای داشته باشید زیرا این دستگاه باید تا چندین سال برای شما کار بکند، از وجود گارانتی و خدمات پس از فروش کارخانه سازنده دستگاه مطمئن شوید تا هنگام خرابی یا هر گونه مشکل بتوانید با بخش پشتیبانی تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

با توجه به این موضوع که شترمرغ شرایط متفاوتی نسبت به سایر پرندگان برای جوجه کشی دارد برای جوجه آوری از این پرنده نیاز به ماشین مخصوص جوجه کشی شترمرغ می باشد.

محیطی که دستگاه جوجه کشی شتر مرغ در آن قرار خواهد گرفت باید حتما دارای کولر گازی یا کولر آبی باشد، تا بتوان رطوبت ساطح شده از تخم ها را جذب نمود، چون در دوره ستر نیازی به رطوبت گیری شدید خواهد بود و حتما باید از وسیله های سرمایشی استفاده نمود و در دوره هچر نیز نیاز به رطوبت دهی بالا خواهد بود و باید رطوبت دستگاه را بالا ببرید، برای این منظور حتما باید وسایل گرمایشی در مکان وجود داشته باشد. دمای محیطی مناسب برای دوره ستر ۱۵ درجه و برای دوره هچر نیز ۲۵ درجه می باشد.

توجه : دستگاه های جوجه کشی شترمرغ امکان ستر و هچر همزمان ندارند، زیرا در دوران ستر نیاز به رطوبت گیری شدید می باشد و در دوران هچر نیز نیاز به رطوبت دهی شدید می باشد و این دو امکان را یکجا نمی توان فراهم نمود. بنابراین حتی دستگاه پیشرفته خارجی نیز نمی توانند امکان ستر و هچر همزمان را برای دستگاه های جوجه کشی شترمرغی فراهم کنند.
بنابراین اگر قصد دارید به صورت پی در پی تخم های تازه خریداری کنید و داخل دستگاه بگذارید باید دو عدد ماشین جوجه کشی خریداری نمایید که یکی برای ستر و دیگری نیز برای هچر استفاده شود. اما اگر قصد دارید فقط از یک دستگاه برای جوجه کشی استفاده نمایید باید تمامی تخم ها را درون دستگاه قرار داده و منتظر رسیدن روز ۳۹ ام یعنی روز هچ باشید که در این دوره باید سیستم رطوبت دهی دستگاه را فعال نمود و تخم ها را نیز به سبد هچر منتقل کرد.

قبل از اینکه تخم ها را داخل دستگاه بگذارید باید از کارکرد صحیح دستگاه مطمئن شوید زیرا برخی از دستگاه ها به دلیل استفاده از سنسور های بی کیفیت نیاز به کالیبره مجدد خواهند داشت

بنابراین دمای دستگاه را روی ۳۶.۳ درجه سانتی گراد قرار داده و رطوبت را نیز روی ۱۶ الی ۲۰ درصد تنظیم نمایید، پس از گذشت ۲۴ ساعت در صورت عملکرد صحیح دستگاه می توانید تخم ها را به دستگاه منتقل کنید، اما باید قبلا تخم ها را ضد عفونی کرده باشید چون حاوی میکروب بوده و این میکروب ها در داخل دستگاه رشد خواهد کرد که جوجه های تازه به دنیا امده را بیمار خواهد ساخت.

جوجه کشی تخصصی شترمرغ

 

 

در نهایت به چند نکته زیر دقت داشته باشید و جوجه کشی خود را آغاز کنید.

اول اینکه تخم شترمرغ برای اینکه در داخل دستگاه قرار بگیرد باید در دما ، رطوبت و محیطی کاملا بهداشتی نگهداری شود. به دلیل حساسیت بالا و محدود بودن تعداد تخم ها حتما پیش از قرار دادن تخم ها در داخل دستگاه ( دوره ستر ) تخم های شترمرغ را در اتاق یا محیطی پیشگرم قرار دهید تا به دمای نزدیک به دمای داخل دستگاه برسند. گاهاً دیده شده است به دلیل اختلاف دمای داخل دستگاه با دمای تخم ، شک دمایی به نطفه وارد شده و تبدیل به جوجه نشده است. پیش از قرار دادن تخم ها حتما از کارکرد صحیح ماشین جوجه آوری آگاهی کامل داشته باشید. افراد با تجربه برای اطلاع از روند جوجه کشی ، اقدام به وزن کشی مینمایند ، حتما شرایط را برای وزن کشی در دوره جوجه کشی مهیا کنید.اگر برایتان مقدور باشید تجهیزات لازم برای شرایط خاصی مثل قطع شدن برق را تامین کنید و در دسترس قرار دهید. یکی از این تجهیزات ضروری اینورتر یا مبدل برق دستگاه جوجه کشیمی باشد.

جوجه کشی شترمرغ

 

دکتر اکبر زمانی

دکتری علوم طیوربا تخصص شترمرغ

مشاور پرورش شترمرغ

09132098516

Akbarzamani.ir

لطفا ثبت نظرات


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها